sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Hopsula-heisula-hopsansaa!

Sukkia, sukkia pukkaa. Talvi tulee ja varpaita palelee. Nuorin juniori pyysi tekemään sukat itse valitsemastaan langasta. Tuumasta toimeen... ja tietysti lanka loppui kesken. Kekseliäisyys pelasti ja tehtiin räikeät kärkikavennukset. Tuli kuulemma paremmat kuin pelkät harmaat. Kohta taitavat olla jo puhki kuluneet.
Vanhempi juniori sai sitten myös sukat itse valitsemastaan raitalangasta. Ja koska äitiä tylsistytti perussukka, kokeiluun lähti Kerrosrivinousu. Lyhyesti siis joka neljäs silmukka nostetaan neulomatta 2 krs:lla, 3.krs neulotaan kaikki oikein.


Tuli niin kivat, että piti sitten itsellekin tehdä. Omaan värimaailmaan sopivammat. Lempparit näistä tuli.


Kaikkien koettelemusten keskellä elämässä on tärkeää muistaa vetää henkeä. Ystävä muisti minua ja perhettäni arjen ruoka-avulla, joten päätin kiittää tätä ihanaa ihmistä villan lämmöllä. Arkun kätköistä otin kaikki punasävyiset ja sinisävyiset lankakerän loput käyttöön ja kokeilemaan mitä niistä saa aikaiseksi raitageneraattorin avulla. Tästä se lähtee...


Toisesta sukasta siis tuli punasävyinen ja toisesta sinisävyinen. Oikein kunnon Peppi-tyyliä. Ja voi kamala tätä päättelemisen urakkaa... HUHHUH!


Mutta lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Toivon, että tämä erityislasten parissa työskentelevä "Peppi" tuo iloa sukillaan sekä itselleen, että myös näille spesiaaleille hoidettavilleen.


(Note to my self: Alussa 16s/puikko. 15cm:n kohdalla kavennetaan 2s, seuraavat kaksi 10 krs:n jälkeen ja sitten aina 5krs:n jälkeen niin kauan, että silmukoita on 12s/puikko.)

Lankana kaikissa sukissa Novita 7-veljestä ja puikot 4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti