keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Raitasukat ja Sweet baby cap

Lumimyrskyjen keskellä on ollut niin mukava kaivautua sohvan nurkkaan ja sehän on tuottanut tulosta. Jouluna äidin kantapäät paistoi reikäisistä sukista, joten puikoille pääsi äidin toiveesta mahdollisimman iloisen kirjavat sukat jämälangoista.


Kantapään tein ristiin vahvistetun tällä kertaa. Jos kestäisi kulutusta kauemmin kuin edelliset. Testataan.


Lankana 7 veljestä ja jotain muitakin langan sutteja. Hieman tiukat minun isoon jalkaan, äidin jalka kun on vain kokoa 36 ja minulla kuitenkin 38.

Uuden vuoden tienoilla oli luvassa perheenlisäystä lähipiiriin. Vauvan sukupuolesta ei ollut tietoa etukäteen, joten tein neutraalin vihreän myssyn. Kävisi kummallekin.


Lankana käytin Nalle Coloria ja rinnalla kulki viime vuonna snyltä saamaani ohutta, vyötteetöntä, valkeaa alpakkalankaa Virosta. Ohje on Sweet baby cap ja suomennettunakin löytyy täältä.  Tein pienimmän koon ja epäilin sen olevan aivan liian pieni... joten kokeilin tätä ystäväni 6 viikkoisen vauvan päähän ja sehän oli ihan VALTAVA! Siis miten pieni vauvan pää voikaan olla!?!

Kun myssy oli valmis ja vauva antoi edelleen odottaa itseään, virkkailin aikani kuluksi kaksi erilaista kuviota myssyyn; sinisen auton ja punaisen kukkasen. Eilen sitten ihana tyttövauva syntyi ja niin tänään kiinnitin myssyn koristeeksi kukkasen.  <3


Kukkanen on virkattu Woolin jämästä.Ystäväni ihastui sovituksen aikana myssyn malliin ja sainkin tehtäväksi tehdä hiukan pienemmän hänen vauvalleen. Sopivasti tuolla onkin kerä punaista Nalle Coloria jemmassa. Siitä aion tehdä koko setin; myssyn, junasukat ja tumput.

Mutta asiat tärkeysjärjetykseen. Tuli kiireellinen tilaus tyttäreltä 17v vaaleanharmaista lapasista. Ou nou! Lapaset ei oo mun juttu, mutta mitä sitä ei lasten eteen tekisi. Homma siis aluillaan. :)

Lankana tässä on Tuomas sukkalanka.

4 kommenttia:

 1. Kivan väriset sukat :)

  Toi lakkimalli pitäis varmaan itsekkin toteuttaa jonain päivänä

  VastaaPoista
 2. Kiitos Simpura. Minun makuun hiukan liian sekavat sukat, mutta äidin toive. :) Sainpahan noita langan sutteja vähemmäksi.
  Myssymalli on tosi kiva ja istuva. Tehdään pyörönä, joten ei tule saumoja niin kuin siksak-myssyssä. Ei paina vauvan päätä. Näitä tulen varmasti tekemään useampia.

  VastaaPoista
 3. hei!
  voitit palkinnon blogini arvonnassa ( silmukatsekaisin.blogspot.com )
  Saisinko osoitteesi, että voin palkinnon postittaa

  ( sini piste perakyla (at) elisanet piste fi )

  VastaaPoista
 4. BlueNun: Jes! Olet saanut yhteystietoni :)

  VastaaPoista