keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Lapsille lämmintä

Novitan Nalle Colorista valmistui sitten kokonainen vauvan setti. Myssy on jo aiemmin hyväksi havaitsemani malli Sweet Baby Cap. Vahingosta viisastuneena en nyt lisännyt enää sitä alpakkalankaa rinnalle vaan tämän tein pelkästä Nallesta. Nyt näyttää sopivammalta pienen nuppusen päähän. Sukat on puolestaan tehty Junasukan ohjeella. Paras vauvansukka ikinä. Tumput on ihan omanpään tuotosta langan lopusta.


Lankaa kului koko settiin yhteensä 80g. Riittoisasta 150g:n muutaman vuoden marinoituneesta kerästä on tehty myös aikanaan vauvan äidille sukat. :)

Toisena kiireellisenä työnä olen tehnyt pojalleni kauluria. Pakkaset paukkuu ja pojan posket paleltuu todella herkästi. Tämä suojaa paremmin kuin mikään niistä monista kypärälakeista, mitä on ostettu kokeiltavaksi. Kudoin kauluksen todella pitkäksi ja sen reunaan laitoin ohuen ohutta kuminauhalankaa, joten pysyy napakasti kasvoilla lämmittämässä tarpeen tullen.


Malli on Hugo ja lankana on Lidlin sini-harmaa sukkalanka Sirmione. Langankulutus 58g. Tällainen täytyy kyllä tehdä itsellekin!

Aiemmin esittelemäni perintöarkku täyttyy pikkuhiljaa... Suurin osa langoista tosin on vielä ihan muualla yhtenä sekasotkuna, mutta hiljaahan se hyvä tulee...


Keksiikö joku muuten hyvän ratkaisun pyöröpuikkojen säilytykseen??

3 kommenttia:

 1. Ihana vauvan setti ja komea kauluri. Minulla on pyöröpuikot mummolta perityssä peltisessä keksirasiassa. Ei ole mitenkään käytännöllinen, mutta paremman puutteessa menee.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Katjuska kehuista! Tuo keksirasiakin on parempi kuin ei mitään. Jos löytäis jonkun pyöreän rasian, niin se ois varmaan ihan sopiva, sais kaapelit kiertämään sitä kaarevaa reunaa pitkin... Sekamelskahan nuo aina taitaa kuitenkin olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sellainen pyöreä halkaisijaltaan 20-25 senttinen,korkeudeltaan noin viisi senttiä, se minunkin rasiani on. Joka kerta kun sieltä jotain etsii, niin pitää mitata sekä puikon koko, että pituus että saa oikean. Mutta kaapelit pysyy hyvässä kunnossa kun saavat olla suht isolla kiepillä. Aiemmin oli muutama pyörö tungettu samaan putkiloon sukkapuikkojen kanssa, ja niistä kaapeleista tuli pitemmän säilytyksen jälkeen entiset :/

   Poista