keskiviikko 24. lokakuuta 2012

"Pidetäänkö teillä mattoja lattiassa?"

----"Meillä ne pysyy pitämättäkin!"
"Käykö teillä kello?"----"Käske käydä meilläkin."

Muistatteko vielä lapsuudestanne näitä näsäviisasteluja? Nyt olen jo "siinä iässä", että opetan näitä lapsilleni, kohta varmaan jo lastenlapsillekin. Vai liekkö se sitten jo jonkun muun tehtävä...

Ja koska meillä ainakin on tapana pitää mattoja lattiassa niin olenkin nyt tehnyt pari mattoa, tosin en itselleni vaan nämä ovat ne ensimmäiset joululahjat, jotka on valmistuneet tai hankittu.


Juhannusruusu-matto on jo toinen tekemäni. Tähän meni ontelokudetta 2,8kg ja halkaisija matolla 120cm, koukku nro 8. Ensimmäinen tekemäni Juhannusruusu on kovasti paljon pienempi johtuen kuteen paksuudesta. Nyt tilaamani oli hurjan paljon paksumpaa kuin viimevuotinen (ei ollenkaan huono asia tosin). Ohje ja monta muutakin maton ohjetta löytyy täältä.


Toisena tein kylpyhuoneen maton äidin toiveesta. Käytin Juhannusruusu-matoista jäljelle jääneitä kuteiden loppuja ja käytin ne kyllä niin viimeiseen metriin asti, ettei mennyt mitään hukkaan. Varsinainen jämätyö siis. Ohjetta tähän ei ole, käytetty pelkästään kiinteitä silmukoita, pylväitä ja ketjusilmukoita. Koukku 8. Maton koko 70x46cm, paino 661g.

Kudetta tilasin tällä kertaa Askartelu- ja käsityökauppa Kirjokkaasta yhteensä 6,6kg. Mahtava palvelu ja kohtuulliset postikulut noinkin painavalle ja isolle paketille.Vastaisuudessakin tilaan kyllä sieltä.

Beige kude on nyt käytetty, harmaasta on tulossa jo taas uusi matto, tällä kertaa ihan eri malli.

2 kommenttia:

  1. Ihanat matot.
    Sutkautuksia opeteltiin ja opittiin lapsena paljon, mutta aika tehnyt tehtävänsä, ei muista.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos TeSa. Kolmas matto on siis tulossa, mutta kude otti ja loppui kesken. :( Nyt sitte jotain välitöitä... Onneksi tällä viimeisellä matolla ei ole kiirettä.

    VastaaPoista