sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Pata kattilaa soimaa

Harmaa matonkude otti ja loppui kesken, enkä ihan heti kudetta lisää saanut. Odotellessa on taas päässä ollut iso inspiraatiopuuska kaikkea muuta kivaa. Osa jääköön sinne hamaan tulevaisuuteen listalle "täytyy tehdä".

Pukin konttiin on kuitenkin vielä tekemistä. Nyt on laulanut ompelukone pari päivää. Valmiiksi asti ehtivät nämä patakintaat.


Ohjeen näihin olen saanut viime keväänä ollessani käsityöpajalla. Kolme helppoa kaavaa. Nämä kintaat tein kierrätysmateriaaleista: Päällikangas on mummon vanhaa pöytäliinaa, jota olen aiemminkin tuhonnut projekteihini. Hopeakangas on silityslaudan päällisestä. Välissä ja vuorena on vanha villakangastakkini pilkottuna. Eristeenä siis välissä villakangasta ja vuorena takin silkkivuorta. Nämä menevät äidilleni joululahjaksi.

Kuvaan oli pakko laittaa myös mummolta peritty pata ja pitsiliina. En ole ollenkaan pöytäliinaihmisiä ja tuon ison pitsiliinan meinasinkin tuunata ihan eri kuosiin, nimittäin lampuksi.
 
Tämä kuva on Tipicosta. Tästä kuvasta lähti ajatus, jota tuttavani Katinka on jo salaa testaillut ja jakanut kokemuksia. Vielä ei ole rohkeus kuitenkaan riittänyt (eikä kyllä aikakaan) tämän tekemiseen.

Tällä hetkellä ompelukone laulaa taas lisää joululahjoja. Nyt on tulossa jotain perheen pahimmille nettinörteille. Olen vain himpun jumissa, kun lanka loppui kesken eikä lisää löytynyt lähikaupasta ja toisekseen joku tai jokin on ilmeisesti nielaissut mun vetoketjupaininjalan... Joudun siis lähtemään vielä isolle kirkolle, jotta tämä projekti etenee.

Milläs mallilla teidän muiden joululahjatekemiset on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti