sunnuntai 18. elokuuta 2013

Avaimet talteen

Tämän rouvan tavarat on aina hukassa. Niin töissä kuin kotonakin. Kännykkä, avaimet, harja, kahvikuppi, tärkeät paperit... mikä milloinkin. Töissä tämä on aiheuttanut monia kiusallisia tilanteita ja hikikarpaloita otsalle, kun tärkeät avaimet ovat hukassa. Lukkojen vaihto tietäisi satojen, jos ei tuhansien eurojen laskua minun tapauksessani. Avaimet ovat tähän asti lojuneet millon missäkin. Taskussa, pöydällä, kaulassa. Kaulanauhasta luovuin, kun olin uittanut avaimet useampaan otteeseen kahvikupissa ja siten sotkenut myös työpaitani. Irrallaan ne taas eivät pysy mun matkassa millään. Niinpä kehittelin itselleni vartalomallin avainnauhan, eli voin siis pukea sen ylleni neuletakin alle kuin missien palkintonauhan ja avaimet kulkevat mukana toisella lonkallani. Sieltä ne eivät tipahda kahvikuppiin, mutta ylettää kuitenkin avaamaan ovet.


Käytin avainnauhaan erilaisia lasihelmi ja koruvaijeria. Avainhakanen on napattu jostain avainkaulanauhasta talteen. Tein välille lenkin ja lukolla sen voi kiinnittää siitä tavalliseksi kaulanauhaksi tai ihan tuonne vaijerin päähän "yliolan"-mallina. Kaulanauhana loppu vaijerista jää roikkumaan selkäpuolelle pitkin selkärankaa eikä häiritse. Halusin lukollisen version (tavallinen papukaijalukko) turvallisuudenkin vuoksi. Yksinkertainen metallilenkki antaa hätätapauksessa periksi ja aukeaa ilman että helmet pirisee samalla pitkin lattiaa.

Noh, helmet ja vaijeri vei nyt mennessään. Aina laukkuun hukkuville auton avaimille piti saada myös jokin kaunis jatke renkaaseen. Lähes samalla tyylillä syntyi avaimenperä myös niille.


Pahoitteluni muuten kuvien mahdollisesta huonosta laadusta. Kuvaan Samsung Galaxy S3 -kännykällä ja muokkaan kuvat miniläppärillä, joten teidän isoilla näytöillä ne saattavat olla melko epätarkkaa mössöä. Pääasiassa tämä on kuitenkin oma päiväkirjani enkä omaa valokuvaajan kykyjä, joten tähän on tyytyminen. :)

2 kommenttia:

  1. Kauniin avainnauhan olet tehnytkin :)

    (ps. onko sinua mahdollista löytää Ravelrysta?)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pia.
    ps. Kyllähän minä siellä Räpellyksessä olen, mutten osaa käyttää... taitaa olla tunnuksetkin jo hukkuneet... Mulle ei vaan oo vissiin sen idea koskaan jotenkin avautunut. Siksi kutsun sitä Räpellykseksi ;)

    VastaaPoista