torstai 8. maaliskuuta 2012

Pellava-selluloosaa

Käsityöpajalla olen saanut kokeilla monenlaista uutta ja erilaista. Olemme opetelleet muunmuassa origameja ja tunisialaista virkkausta. Harmittaa hirveästi, että minulta jäi sairastelujen vuoksi väliin mosaiikkitöiden teko. Mutta seuraavan sisustuslampun olen kuitenkin saanut aikaiseksi.


Pieni sisustuslamppu on siis tehty pienireikäisestä metalliverkosta (mitä nyt sattui autotallista löytymään) sekä pellava-selluloosamassasta, johon tämä metallihäkkyrä siis upotettiin 3 kertaa, välillä toki kuivattaen. Sisälle asensin lämpimän valkoista valoa antavat led-valot, ihan tavallisen 80-lamppuisen kirkasjohtoisen sarjan. Ja täytyy kyllä sanoa, että siitä tuli hienompi kuin osasin odottaa. Nököttää nyt tuossa meidän Ikean Lack-pöydällä. Mahdollisesti joku päivä siirrän sen lattialle jonnekin kivaan paikkaan.
Hintaa lampulle tuli kokonaista 10€. Pellava-selluloosa-arkin puolikas 5€ ja joulun jälkeisestä joulukoristealesta ostetut lamput 5€, metalliverkko oli omasta takaa.

12 kommenttia:

 1. Tosi kaunis sisustuslamppu! Jotain tuollaista pitäisi ehkä itsekin uskaltautua kokeilemaan...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Johanna! Uskaltaudu ihmeessä! Tuo oli todella helppoa hommaa. Kuivumiset vie tosin aina aikaa niin, ettei ihan yhdessä illassa valmistu. Eräässä taloesittelyssä käydessäni törmäsin samalla tyylillä kanaverkosta (vai mitä se on) tehtyyn sydämen muotoiseen lamppuun. Minä tosin mietin, josko tekisin toisen samanlaisen, hieman isommassa koossa, kaveriksi tuolle pienemmälle.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Katjuksa! Yllättävän onnistunut minustakin.

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis ja herkkä valaisin.

  VastaaPoista
 5. Heips! Satutteko tietämään voiko tuota massaa värjätä mitenkään?

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Kyllä sitä voi varmasti värjätä. Käyttäytyy ihan samalla tavalla kuin paperimassa, on vain hiukan rouheisempaa/kuituisempaa. Joten uskoisin, että ihan niin kuin paperiakin voi värjätä, niin myös tätä.

  VastaaPoista
 7. Heissan. Mistähän tuota pellava-selluloosaa voi ostaa

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Jyväskylän Taitokeskus Taito Aivia ainakin myi vuosi sitten. www.aivia.fi

  VastaaPoista
 9. mistä tuota selluloosa-arkkia saa ostaa olen yrittänyt katsoa netistä mutta en ole löytänyt
  t. Katriina muuten on tosi hieno tuo lamppusi.

  VastaaPoista
 10. Accii: Kiitos. Me hankittiin tuota pellava-selluloosaa Jyväskylän Taitokeskus Aiviasta. Kannattaa vaikka soittaa sinne ja kysyä. www.aivia.fi

  VastaaPoista