perjantai 29. kesäkuuta 2012

Oilit, pallot ja boxit

Edellisessä postauksessa kerroinkin, että kummitätini täyttää 60v. Ja jotain täytyi taas keksiä lahjaa. Hopeavarastot ammottivat tyhjyyttään, vain jotain renkaiden jämiä ja muutama kymmenen senttiä hopealankaa. Hieman vaati kyllä nyt sitä asennetta saada niistä jotakin aikaiseksi. Lenkit eivät ihan riittäneet, mutta onneksi yhden pussin pohjalta löytyi hopeahelmiä, ne oli nyt aika ottaa käyttöön.Ketjussa olen siis käyttänyt lenkkeinä 1mm:n hopealangasta 5:n veivillä tehtyjä sekä 0.8mm:n hopealangasta tehtyjä 3,5:n ja 2,5:n lenkkejä. Olen punonut ketjuun peräkkäin kaksi Oili-ketjun ruusuketta, minkä jälkeen olen laittanut väliin 5mm:n hopeapallot (hopeapalloihin oli valmiiksi juotettu kiinni kaksi lenkkiä) ja sitten taas kaksi Oilia. Lukkona 9mm:n hopeinen papukaijalukko.


Toivottavasti ketju on sopiva. Omaan käteeni se on ainakin reilu, mutta minulla onkin hintelä ranne.

Seuraavaksi ongelmaksi muodostui taas se samainen pakkaus/säilytyssrasiaongelma, jota olen pähkäillyt jo aimminkin. Nyt päätin ottaa härkää sarvista ja kokeilla tehdä niitä itse. Pinterestin kautta löysin kivan origami-tyylillä tehdyn laatikon ohjeen.

Kaupasta hain ystäväni etäavustuksella materiaalia. Tähän sopii hyvin kuulemma skräppäys-jutuissa käytetty paperi. Ihan Prisman hyllystä sitten sitä löysinkin ja tulin kotiin askartelemaan (minä, joka en todellakaan pidä askartelusta).


No aivan liian isojahan niistä alkuun tuli ja ajattelin jo luovuttaa, mutta viimeinen yritys tuotti sitten jo tulosta.


Syntyi kuin syntyikin tulitikkuaskimaiseen tyyliin avautuva rasia. Rasian sisäosa on siis tehty nyt sillä origamiohjeella skräppipaperista ja päälliosa taas on tehty kartongeista "pannaksi" tämän rasian päälle. Kiinnitykset tein kaksipuoleisella  teipillä. Ja löysinhän minä jostain kaappien kätköistä kuviosaksetkin ja niiden kanssa sitten vähän kuvioita askartelin tuohon päälle. Melko hempeä paketti tuli, mutta ei kai tuo taida haitata.


Sisälle vähän valkoista silkkipaperia ja sinne sujahti kummitädin rannekoru perille vietäväksi ja miksei siellä myös säilytettäväksi.

Onnea Kummitäti!!

6 kommenttia:

 1. Tuohan on ihana lahja ja vielä itsetehdyssä lahjarasiassa!!
  Sä oot kyllä taitava!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pimahla. Sinä se jaksat aina antaa kehuja. :)

  VastaaPoista
 3. Täälläpäs olikin tuttuja! Kaikkea sitä kuuklen kuvahaulla löytää :D

  VastaaPoista
 4. Hahaa! Kun on samat harrastukset niin saattaa vahingossa löytää sellaista mistä ei tiedä mitään. En ole pahemmin tästä huudellut, kun periaatteessa tämä on vaan omaa anonyymiä "päiväkirjamerkintää". :) Joku saattaa ehkä tunnistaa kuvista, käyttänyt niitä muuallakin sosiaalisessa mediassa. :) Joko olet maijamaalainen saanut jotain hopeasta väsättyä?

  VastaaPoista
 5. On väsätty kolme rannekorua, kalliiksi tuli kurssi. Mutta nyt osaa sitte kotonaki tehdä, välineitä mulla jo onkin. Ja kuvia jo näitkin. Tosiaan kun selasin kuvatuloksia niin sattui tutun näköinen kuva ja sieltä kautta löysin tänne tien. Tykkäsin muuten hirveästi noista oili-mallin ketjuista. Niitä täytyy varmaan tehdä lisää myöhemmin :)

  VastaaPoista
 6. maijamaalainen: No niin! Nehän oli ihan alyttömän hienoja! Hivenen iski taas kuume aloittaa itsekin jotain... Materiaalikulut on vaan hirvittävät ja sitä kuluu. :) Mulla on tuolla odottamassa 8 hopealusikkaakin... Minäkin tykkään kovasti tuosta Oilista.

  VastaaPoista